Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

PŘÁTELSTVÍ BEZ HRANIC

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

„Město Pilníkov“

 „Přátelství bez hranic“

registrační číslo:  CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0003319

informace o mikroprojektu:

Mikroprojekt si klade za cíl zvýšit intenzitu, prohloubit a rozšířit spolupráci institucí, komunit i občanů partnerských obcí na různých platformách života. Aktivity projektu jsou zaměřeny na několik cílových skupin: děti, seniory a obyvatele partnerských obcí a blízkého okolí. Při společných kulturních akcích dojde k vytvoření nových mezilidských kontaktů a trvalých partnerství.

aktivity  mikroprojektu:

1. Masopustní průvod a veselí – únor 2023 – Pochod městem Pilníkov v maskách s jízdou koňského spřežení, zastávky a tanec u domů obyvatel Pilníkova a jejich malé pohoštění, pochod končí na náměstí, soutěž o nejhezčí masku, tanec a veselí. Masopustní živý orloj v oknech radnice. Akce pro širokou veřejnost.

2. Stavění máje, Lampionový průvod, Pálení čarodějnic – duben 2023 – Akce zaměřená na společné setkání všech věkových kategorií. Sraz na pilníkovském náměstí, kde se společně vztyčí nazdobená májka, s její výrobou bude pomáhat polský partner. Poté průvod odejde s lampiony směrem k fotbalovému hřišti, zde bude připraveno tradiční pálení čarodějnice. Akce bude obohacena o soutěže pro děti, jako je běh s koštětem, hledání předmětů v černém pytli, nebo přetahovaná na laně, pro dospělé soutěž v hodu špejlí a skok s cestovním kufrem. Následovat bude vyhlášení nejhezčí masky s nejoriginálnějším lampionem, společné opékání, česko-polské povídání nejen o tradicích a předávání poznatků obou sousedů. Z kulturního programu navíc vystoupení ohnivého muže. (kejklíř s ohněm) Akce pro širokou veřejnost.

NÁZEV PARTNERA/PARTNERŮ PROJEKTU:

  • Gmina Marciszów

https://www.pilnikov.cz/wp-content/uploads//2023/06/cedule-a3-informace-o-projektu-od-1.2.2019.docx

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!