Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Tornádo na Moravě

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Na Moravě došlo k přírodní katastrofě a to nejenom v obcích, které jsou nyní mediálně známé, ale i v dalších obcích. V některých si místní musí pomáhat sami a nikdo jim nepomáhá, například pan Martin Mates to vidí takto: „Nevěřte tomu, že sem nikdo nemá jezdit. Pánov u Hodonína, malé děti tady odklízejí a místní jsou rádi za každou ruků. Žádné zachrané složky tu nejsů…“

Přispět také můžete například do charitativní sbírky, kterou pořádají Tomáš Tošovský a Jan Krasiliec za podpory dopravní firmy KULT STAVO. Přispět můžete nákupem věcí, které v postižené oblasti chybí, především balené vody, lopat, hrábí, pytlů na odpad, čisticích prostředků a další drogerie (např. i pleny pro děti), případně suchých trvanlivých potravin. Sběrné místo je na parkovišti u supermarketu TESCO v Trutnově. Přistavený kamion bude k dispozici tento víkend 26. – 27. 6. a to v sobotu od 9 hodin nepřetržitě do neděle do 14 hodin. Takže nemusíte přispívat penězi, ale rovnou věcmi, které za ně koupíte a kamion doveze kam bude potřeba.

U nás v Pilníkově se do akce zapojili přímo naši hasiši z SDH Pilníkov: „Kdo by chtěl darovat střešní latě a plachty pro tornádem zasaženou Moravu je možno dovést k hasičské zbrojnici do přilehlého parku, my pak následně zajistíme dovoz do Hradce Králové odkud bude materiál putovat dále. Nebo kontaktujte velitele jednotky na tel 606 405 602“.

20210626_hzs-hk

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!