Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Tradiční posezení se seniory

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V nedělní odpoledne 29. listopadu 2015 se po roce sešli pilníkovští senioři ke svému tradičnímu předvánočnímu setkání. Seniory nejprve přivítala předsedkyně Kulturního výboru Mgr. Ilona Skořepová, která následně předala slovo starostovi města Miroslavu Klapkovi a předsedkyni Sociálního výboru Haně Blažkové.

V úvodu odpoledne vystoupil taneční kroužek dětí z místní ZŠ a MŠ Pilníkov. Po něm již následovalo vystoupení Spolku panstva na tvrzi Žíželeves. Nejprve předvedli taneční vystoupení, zatančili čtverylku, a potom vyzvali k tanci pilníkovské seniory. Vedoucí spolku Ivana Hrdličková si mezitím udělala čas a seznámila přítomné s komplikovaností oblékání a nošení jejich krásného oblečení. Jejich oděv totiž patřil do období pozdní renesance, roky přibližně 1815 – 1890. V tomto období žila například známá císařovna Alžběta Bavorská, zvaná Sissi nebo naše neméně známá spisovatelka Božena Němcová.

Během další části odpoledne si senioři mohli jen tak posedět a popovídat s přáteli nebo si i zatancovat. K poslechu a k tanci hrál pan Prokop, a protože střídal různě rychlé písničky, mohl si každý zatancovat v rytmu, který mu nejlépe vyhovoval. K tomu si ještě každý senior mohl dát něco k pití, nápoj za 20 Kč měli zdarma, a také na každém stole bylo připraveno trochu cukroví a slaných buráků.

Během odpoledne si také dva týmy, jeden tým za ženy a jeden za muže, spolu zasoutěžily v kvízu „Znáte Pilníkov?“, který připravil Sociální výbor a Hana Blažková také pro vítěze připravila odměny – krásné cup cake. Soutěžící si změřili síly v oblasti znalostí o Pilníkovu, například víte kolik je schodů na kostelní věž? Nebo kolik je schodů od č. p. 1 až k sokolovně? A všimli jste si, kolik oblouků má podloubí na západní straně náměstí? Jestli ne, tak si alespoň spočítejte ty oblouky podloubí.

Ostatní senioři se mohli zapojit do poznávacího kvizu, ve kterém poznávali herce ze svého mládí. Ale nejspíš i vy znáte třeba Vlastu Buriana, Oldřicha Nového či Adinu Mandlovou.

Setkání rychle uteklo, všem se prý velmi líbilo a již se těší na setkání příští. Škoda jen, že letos přišlo jen 32 seniorů.

text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!