Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Hasičská soutěž „O štít města Pilníkov“

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotu 15. sprna 2015 se na louce za požární nádrží konal další, v pořadí již osmý, ročník dnes již tradiční soutěže v požárním sportu „O štít města Pilníkov“. Celou soutěž připravilo a i organizačně zajistilo místní SDH Pilníkov.

Letošního ročníku se zúčastnilo celkem deset týmů ze sedmi měst a obcí. Ženy přijely z Mladých Buků, Třebihoště a sousedních Vlčic. Muži přijeli z Arnultovic, Dubence, Mladých Buků, Trutnova H. S. M., Třebihoště, Vlčic a samozřejmě z pořádajícího města Pilníkova. Po úvodním přivítání všech soutěžících i jejich příznivců starostou a velitelem pilníkovských hasičů panem Liborem Luňákem a paní Hanou Blažkovou za město Pilníkov již soutěž mohla začít.

Nejprve své síly změřilo sedm týmů mužů. Všechny týmy spolu urputně soutěžily, avšak některé týmy potkala smůla. Jednomu týmu například nezůstal sací koš na sací hadici, takže byl diskvalifikován. Protože soutěž byla jednokolová, nebyla možnost opravy.

Poděkování patří hasičům z Pilníkova, kteří celou soutěž v pátek připravovali a dnes i organizačně zajišťovali, a přesto dokázali v soutěži obsadit krásné čtvrté místo.

Výsledky:

  • muži: SDH Dubenec (27,84 s), SDH Mladé Buky (28,05 s), SDH Vlčice (31,68 s)
  • ženy: SDH Vlčice (27,80 s), SDH Mladé Buky (37,00 s), SDH Třebihošť (42,17 s)

text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!