Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Pilníkovská pouť nabídla program, který prověřil vědomosti i dovednosti dětí

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Termín letošní pilníkovské pouti vyšel na 6. června 2015. Letos poprvé byl na pouť připraven také program pro děti, který  zorganizoval, a samozřejmě se též aktivně zapojil, pan Jiří Anděl ze Sportovního výboru. Vše se odehrávalo na náměstí a jeho okolí a také na školním hřišti. Na náměstí ale nemohly chybět tradiční české pouťové atrakce – řetízkový i dětský kolotoč, střelnice, dětský koutek a další.

Po příchodu na náměstí děti s rodiči zamířili k „Myší díře“, děti si mohly nechat něco namalovat na obličej a potom před vstupem do „Myší díry“ odpověděly na otázku z nějaké pohádky, třeba: „Čeho se báli čerti v pohádce ‚S čerty nejsou žerty’?“ (znáte odpověď? … přeci peří!) Ale otázek bylo mnohem více, tak se nedalo „opisovat“.

Následující zastávky již byly zaměřeny sportovně. Kousek pod „Myší dírou“ byl u cesty pirát, u kterého si děti mohly trochu zaskákat nebo proběhnout s tenisovou raketou a míčkem. Na dalších zastávkách kopaly míč do branky nebo u Obelixe se strefovaly tenisáky do desky s otvory. Nejvíce úkolů na děti, ale čekalo na školním hřišti. Hned při vstupu měli myslivci z MS Krakonoš přichystánu mysliveckou střelnici, na hřišti zase hasiči z místního sdružení připravili hasičskou střelnici, tedy shazování plechovek z lavice vodním proudem. Jako další disciplíny připravili členové TJ Spartaku Pilníkov skok do dálky, střelba na hokejovou branku florbalovou hokejkou a míčkem, opičí dráhu. K tomu vyhrával DJ dětské písničky.

Letos poprvé se také konala „Soutěž o nejlepší pouťový koláč od pilníkovských maminek a babiček“. Soutěžící dodaly šest kusů koláčků a laická porota z kolemjdoucích účastníků poutě vybrala nejlepší koláč podle dvou základních kritérií – vzhledu a chuti. Letošního prvního ročníku se bohužel zúčastnili pouze čtyři pekařky – paní Andělová, Výborná, Paděrová a Tremlová. Toto je i pořadí, které koláčům udělila porota. Všem blahopřejeme a doufejme, že příští rok se soutěže zúčastní více pouťových koláčů. Vždyť první cenou bylo neomezené jízdné na pouťových atrakcích po celé nedělní odpoledne. A to včetně střelnice, trampolíny i autíček.

Velké poděkování patří všem, kteří se na organizaci podíleli, tedy dětem z místní základní školy, dále také Monice Andělové, Petře Dostálové, Míše Jankovičové, Kristýně Žaloudkové, Petrovi Mihálkovi, Petrovi Pěchočovi a Martinovi Soukupovi, hasičům z SDH Pilníkov a také myslivcům z MS Krakonoš. Také nelze zapomenout na paní Jiřinu Soblovou, která zapůjčila krásné kostýmy.

A samozřejmě děkujme i sponzorům, kteří umožnili nákup odměn pro děti – panu Oldřichovi Babákovi a VSV s.r.o..

Jen je škoda, že se akce zúčastnilo poměrně málo pilníkováků.

text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!