Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Přátelství bez hranic

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Tento týden proběhla další akce z projektu „Přátelství bez hranic“.

V Pilníkově se opět sešly děti ze sousední obce Vítězná a z polského Marciszova. Z Polska přijelo celkem 21 dětí se svými učiteli a se zástupcem obce Marciszow panem Jarkem Baranowskim.

V pilníkovské škole děti dopoledne nejprve vyráběly různé předměty s velikonočními motivy. Ukázalo se, že stále je nejoblíbenějším motivem tradiční velikonoční vajíčko zdobené rozličnými technikami. Navíc některé děti nejprve upletly proutěný košík, do kterého zhotovené ozdobené vajíčko zavěsily.

Odpoledne, po společném obědě ve školní jídelně, dětem učitel pilníkovské školy Mgr. Michal Kroužek vyprávěl své zajímavé zážitky ze své dobrodružné cesty po Kavkaze, které doprovodil promítáním fotografií nádherných přírodních scenérií. Po promítání proběhlo očekávané vyhodnocení soutěže na velikonoční téma, kde byly vybrány nejpodařenější výrobky, které se dětem společnými silami během dopoledne podařilo vyrobit.

Na středu byly děti pozvané obcí Vítězná na procházku po lesní naučné stezce v Hájemství. A nakonec na středeční odpoledne byla připravena návštěva ZOO Safari ve Dvoře Králové nad Labem.

Všem dětem se oba dny naplněné zajímavým programem líbily a těší se na další setkání. Kromě školních dětí se setkají také sportovci, senioři i další občané těchto obcí v rámci společného projektu česko-polské příhraniční spolupráce.

Také tato akce proběhla pod záštitou Evropského fondu regionálního rozvoje, který akci prostřednictvím Euroregionu Glacensis podpořil i finančně.

Jaroslav Blažek, junior

A na konec opět několik fotografií a ještě fotografie od Mgr. Skořepové.
A nakonec ještě odkaz na článek s fotografiemi v Krkonošských novinách.

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!